Müfredatın Taşı Toplumun Omuzlarında
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, İstanbul’da gerçekleşen “Eğitimde Yapay Zeka Zirvesi”nde yaptığı konuşmada, eğitimdeki yükün sadece Bakanlık tarafından taşınamayacağını belirterek, toplumun tüm kesimlerinin desteğine ihtiyaç olduğunu vurguladı. İşbirliklerinin ve protokollerin önemine dikkat çeken Tekin, kamu kurumları, üniversiteler, sivil toplum örgütleri ve meslek örgütleriyle işbirliğine devam edeceklerini ifade etti.
Teknolojinin Eğitimdeki Rolü
Bakan Tekin, eğitimde yapay zeka uygulamalarının kullanılmasının zirvenin ana konusu olduğunu belirterek, teknolojinin hızla geliştiği bir dönemde yaşadığımızı ve bu değişimin eğitim süreçlerini nasıl etkilediğini tartışmamız gerektiğini söyledi. Teknolojinin ahlaki, toplumsal ve kültürel etkilerini değerlendirmenin önemine vurgu yaptı.
FATİH Projesi ve Eğitimde Teknoloji
Bakan Tekin, konuşmasında Milli Eğitim Bakanlığı’nın teknolojik altyapısıyla ilgili bazı verileri paylaştı. “Eğitimde FATİH Projesi”nin eğitim süreçlerinde teknolojiyi kullanmayı hedeflediğini belirten Tekin, projenin enstrümanları arasında etkileşimli tahtaların önemini vurguladı. Şu anda sınıflarda 620 bin etkileşimli tahta kullanıldığını, bu tahtaların internet altyapısıyla desteklendiğini açıkladı.
Bakan, Eğitim Bilişim Ağı (EBA) platformunun öğretmenlerin içerikleriyle zenginleştirileceğini belirterek, 2011’den bu yana sürekli güncellenen EBA’da 100 bine yakın içeriğin bulunduğunu ifade etti. Öğretmenlerin EBA’ya katkı sağlayabileceği bir ortam oluşturacaklarını dile getiren Tekin, FATİH Projesi kapsamında 500 bine yakın öğretmene eğitim verildiğini ve eğitimlerin devam edeceğini belirtti.