Mülki İdare Sistemi, Yönetim Geleneğinin Uzantısıdır
Cevdet Yılmaz, Valiler Buluşması’nda yaptığı konuşmada devlet teşkilatlanın temeli olan mülki idare sistemini, köklü bir yönetim geleneğinin uzantısı olarak değerlendirdi.
Valilik, Toplumda Önemli Bir Sosyal Sermaye Niteliği Taşıyor
Yılmaz, valilik kavramının toplumda önemli bir sosyal sermaye niteliği taşıdığını belirtti. Valilerin bulundukları yörede güven veren, farklı kesimleri ortak hedefler etrafında buluşturan bir yapı olduğunu ifade etti.
Valilik, Hizmet ve Vatandaş Odaklı Hale Geldi
Yılmaz, son 20 yılda valilik kurumunun önemli bir dönüşümden geçtiğini söyledi. Valiliklerin daha çok hizmet ve vatandaş odaklı hale geldiğini ve kalkınma ajanslarının bu dönüşümün iyi bir örneği olduğunu vurguladı.
Valiler, Gönülleri de İmar Etmek Sorumluluğunu Taşıyor
Yılmaz, valilik anlayışının sadece illeri, şehirleri imar etmekle sınırlı olmadığını, aynı zamanda gönülleri de imar etme sorumluluğunu taşıdıklarını söyledi.
Devletle Milletin Aynı Yöne Bakması En Büyük Başarı
Yılmaz, devletle milletin aynı yöne bakmasının en büyük başarı olduğunu belirterek, devletin millete hizmet etmek için var olduğunu ve birlikte hareket eden bir devlet anlayışının önemine vurgu yaptı.
Kentsel Dönüşümde İlerleme Sağlandı
Yılmaz, kentsel dönüşümün önemine değinerek, son 20 yılda 2 milyondan fazla binanın dönüştürüldüğünü söyledi. Ayrıca, kentsel dönüşümü hızlandırmak için yeni başkanlık ve kanun düzenlemeleri yapıldığını belirtti.
Terörle Mücadelede Elde Edilen Başarı
Türkiye’nin son 40 yılda birçok terör örgütüyle mücadele ettiğini vurgulayan Yılmaz, terörün