Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 2024 yılı hac ve umre organizasyonu ile ilgili çalışmalarda bulunmak üzere Suudi Arabistan’a gitti. Erbaş, Medine’de Diyanet İşleri Başkanlığı hac ve umre koordinasyon ekip başkanları ve din görevlileriyle bir araya geldi.
Erbaş, toplantıda yaptığı konuşmada ibadetlerin Allah’ın rızasını kazanmak amacıyla yapıldığını hatırlattı. Türkiye’den her yıl yaklaşık 90 bin kişinin hac için Suudi Arabistan’a gittiğini belirten Erbaş, diğer ülkelerle birlikte toplamda 3 milyon Müslüman’ın Medine ve Mekke’ye Allah’ın rızasını kazanmak için geldiğini ifade etti.
Erbaş, hac ve umrenin Diyanet İşleri Başkanlığı için bir irşat vesilesi olduğunu belirtti. “Allah’ın misafirlerine hizmet etmek, en büyük ibadetlerden birisidir” diyen Erbaş, hangi makamda veya unvanda olunursa olsun, yapılan her iş ve hizmetin bir ibadet olduğunu vurguladı.
Reklam & İşbirliği: [email protected]
Yorum Yap