Tasarımı ve Çeşitliliği ile Öne Çıkan Meclis Bahçesi
Meclis bahçesi, tasarımı ve bitki çeşitliliğiyle kendi içinde bir flora oluşturan bir alandır. Ankara’da yetişmeyen bitkileri seralarda uygun iklim şartları sağlanarak üretmektedir.
Seralarda Yapılan Üretimler ve Kullanım Alanları
Seralarda yetiştirilen bitkiler, peyzaj çalışmaları başta olmak üzere iç mekan tasarımları ve Meclis yerleşkesinde yapılan tüm etkinliklerde kullanılmaktadır.
Yıllık 240 Bin Mevsimlik Çiçek Üretimi
Meclis bahçesinde yılda 120 bin kışlık ve 120 bin yazlık mevsimlik çiçek üretimi yapılmaktadır. Ayrıca 2 bin fidan ve çalı, 6 bin daimi yer örtüsü bitkisi üretilmektedir.
En Büyük Kalem Mevsimlik Çiçekler
Meclis bahçesinde en çok mevsimlik çiçekler üretilmektedir. Bu çiçekler, yaz ve kış olmak üzere yılda iki kez dikilmektedir. wazamba Menekşe ve süs lahanaları ise yaz aylarında en çok sergilenen çiçeklerdir.
Meclis, Bitki Üretimi Konusunda Örnek Bir Parlamentodur
Meclis bahçesinde yapılan bitki üretimi, dünya parlamentoları arasında örnek olarak gösterilebilecek bir düzeydedir. Meclis, hem en büyük peyzaj alanına sahip olan parlamento hem de bitki üretimi için özel bir tesise sahip tek parlamentodur.
Bitki Rehabilitasyonu ve İyileştirme
Makamlarda, koridorlarda ve kulislerde kullanılan bitkiler zamanla bozulabilmektedir. Ancak Meclis bahçesinde bu bitkiler rehabilite edilerek tekrar kullanıma kazandırılmaktadır. İyileştirilemeyen bitkiler ise atılmak yerine yeniden wazamba giriş köklenmeleri için kesilip kullanılmaktadır.
Bitkilerin Satın Alımı ve Personel İle İşbirliği
Meclis bahçesinde kullanılan bitkilerin çoğu, dışarıdan satın alınmamakta ve tüm ihtiyaçlar Meclis tarafından karşılanmaktadır. Ayrıca Meclis personeline uygun fiyatlarla bitki satışı yapılmaktadır.