Trabzonspor, Abdullah Avcı döneminde defansif olarak yapılanların en ön saflarında yer aldı. Bu dönemde hücum ve savunmanın dengeli olması durumunda baskın mor-mavili takım 36 gol atarken, Süper Lig sonunda atılan gol sayısı 69 gol oldu.
Sakatlık kabusu Trabzonspor’a musallat oldu
Ciddi bir sakatlığa rağmen Trabzonspor sezon başında planladığı kadro ile şampiyonluğu kazandı. Sezonu Karadeniz’de Gervinho ve Edgar ile tamamladı. Bu oyunculara ek olarak, benim dönemimin başlamasından bu yana bordoda 10 oyuncu daha ciddi sakatlıklarla mücadele etti. Bordo Mavili ekip bu kez Toto Süper Lig (38 maç), Zirat Türkiye Kupası (5 maç) ve Avrupa Kupası (4 maç) olmak üzere toplam 47 resmi maç oynadı. Trondsen 32, Hamsik 21, Koita 18, Dorukhan 14, Peres 13, Nwakaeme 10, Hüseyin Türkmen 10, Hugo 9, Djaniny 10, Denswil 8, Abdulkadir Yaşam 10, İsmail Köybaşı, Serkan Asan 5 ve Bakasetas 3 maç kaçırdı.
En çok gol atan isim Cornelius
Trabzonspor’un Premier Lig’de en çok gol atan futbolcusu 15 golle Cornelius. Nwakaeme 13’er, Djaniny 10, Bakasetas 8, Abdülkadir Yaşam 7, Vısca 5, Dorukhan Toköz ve Hamsik 2’şer golle devam ederken, giden Peres, Hugo ve Yusuf Sarı 1’er gol kaydetti. .
Fair Play lider tablosunda 1. sıra
Trabzonspor, Çin Süper Ligi’nin sarı ve kırmızı kart sıralamasında ilk sırada yer alıyor. Karadeniz ekibi 57 sarı kart ve 4 kırmızı kart gördü. Ligde altı sarı kart gören Edgar listenin zirvesinde yer alırken, Urkanchaker, Bacasetas ve Perez beş sarı kart gördü. Uğurcan, Peres, Hüseyin Türkmen.
Reklam & İşbirliği: [email protected]
Yorum Yap