Almanya’nın başkenti Berlin’in Hackescher Markt bölgesinde gerçekleşen Filistin’e destek gösterisi, İsrail saldırılarını protesto etmek ve Gazze’deki yaşanan insan hakları ihlallerine dikkat çekmek amacıyla düzenlendi. Ancak, yaklaşık 200 Filistin destekçisinin bir araya geldiği gösteri Berlin polisinin sert müdahalesiyle sonuçlandı.
Gösteride, “Gazze’deki soykırımı durdurun”, “Gıdaları Gazze’ye bırakın, hemen şimdi” ve “Gazze’de açlığı sonlandırın, ekmeği içeri alın” gibi dövizler taşınırken, “Terörist İsrail”, “Çocuk katili İsrail” ve “Gazze’ye özgürlük” sloganları atıldı. Ancak, Berlin polisi göstericilere sert bir şekilde müdahale etti.
Zaman zaman gerilimin arttığı gösteride, polis ile göstericiler arasında arbede yaşandı. Polis, bir kadın göstericiyi yumruklarken, 8 göstericiyi de gözaltına aldı. Bu olaylar, Berlin’deki Filistin destekçileri arasında büyük endişe ve tepkiye neden oldu.
Berlin polisinin sert müdahalesi, Filistin’e destek vermek isteyenlerin seslerini duyurmak için başvurdukları barışçıl gösteri hakkının ihlali olarak değerlendirildi. Filistin’deki insan hakları ihlallerine dikkat çekmek amacıyla düzenlenen bu tür etkinliklerin önemli bir platform olduğu ve bu tür müdahalelerin demokratik haklara zarar verdiği belirtiliyor.
Reklam & İşbirliği: [email protected]