Avrupa’yı etkisi altına alan sıcak hava dalgası, İspanya ve Fransa’da geniş çaplı orman yangınlarına neden oldu. Her iki ülkede yüz binlerce kişi evlerinden tahliye edilirken, yangınlarda en az bir kişi hayatını kaybetti. Yetkililer, on binlerce hektarlık alanın küle döndüğü yangınları kontrol altına almak için yoğun mücadelelerini sürdürüyor.
İspanya’nın başkenti Madrid’in batısında iki büyük yangının birleşme ihtimali ekipleri teyakkuza geçirdi. San Martin de Valdeiglesias kasabası yakınlarında yangınların bazı noktalarda birbirine temas ettiği belirtildi. Ekipler, yangınların daha da yayılmasını engellemek için gece boyu aralıksız çalıştı.
Avila ve Madrid bölgelerinde devam eden yangınlar nedeniyle yaklaşık 45 bin hektarlık alan kül oldu. Bu bölgelerde yaşayan 90 bin kişi güvenlik nedeniyle tahliye edildi. İspanya İçişleri Bakanı Fernando Grande-Marlaska, durumun ciddiyetini vurgulayarak “Gece kolay geçmeyecek” açıklamasını yaptı.
Yangınlarda en az bir kişinin hayatını kaybettiği aktarıldı. Yetkililer, can kaybı sayısının artmaması için tüm önlemleri almaya devam ediyor.
Fransa’da da orman yangınlarına karşı mücadele yoğun bir şekilde sürüyor. Özellikle Gironde bölgesinde yangınların hızla yayılması üzerine yeni tahliye kararları alındı. Vatandaşların telefonlarına gönderilen uyarı mesajlarıyla en az beş kasabanın sakinlerinden Bordeaux’a tahliye olmaları istendi.
Ülkenin güneybatısında devam eden orman yangınları nedeniyle toplamda 220 binden fazla kişi tahliye edildi. Bordeaux çevresindeki ulaşım hatları durdurulurken, bölgeye 500 asker sevk edildi.
Fransa İçişleri Bakanı Laurent Nunez, yangının kontrol altına alınmasının uzun bir zaman alacağını belirtti. Ekipler, yangınların daha fazla yerleşim yerine sıçramaması için çalışmalarını sürdürüyor.
Reklam & İşbirliği: [email protected]