İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ndeki saldırılarını sürdürerek ateşkesi bir kez daha ihlal etti. El-Karara beldesi yakınlarında İsrail’e ait bir insansız hava aracı (İHA), evlerinin önünde bulunan Abidin ailesinden iki kardeş ile kuzenlerini hedef aldı. Saldırı sonucunda aynı aileden üç sivil yaşamını yitirdi. Cenazeler, Nasır Hastanesi’ne ulaştırıldı.
Görgü tanıkları ve yerel kaynaklar, hayatını kaybedenlerin Abidin ailesinden olduğunu doğruladı. İsrail İHA’sının sivillerin bulunduğu noktayı doğrudan hedef aldığı belirtildi.
Gazze Şeridi’nin orta kesimindeki Deyr el-Belah kentinin doğusunda, İsrail askeri araçlarının açtığı ateşle bir Filistinli yaralandı. Yaralı, Aksa Şehitleri Hastanesi’ne sevk edildi.
İsrail’e ait savaş gemileri de kentin kıyılarına doğru ateş açtı. Bu olayda herhangi bir yaralanma yaşanmadığı bildirildi.
Gazze’deki Sağlık Bakanlığı, İsrail’in 10 Ekim’den bu yana düzenlediği saldırılarda 1303 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Aynı süreçte 4 bin 336 kişi yaralandı, enkaz altından ise 814 cansız beden çıkarıldı.
Ekim 2023’ten bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlenen İsrail saldırılarında toplam can kaybı 73 bin 438’e yükseldi. Yaralı sayısı ise 174 bin 447 olarak kaydedildi.
Reklam & İşbirliği: [email protected]