İran ile Irak arasındaki hava yolu taşımacılığı, yarından itibaren karşılıklı olarak yeniden başlayacak. İran basınında yer alan haberlere göre, bu karar ABD’nin İran’a yönelik sivil havacılık yaptırımları kapsamında askıya alınan uçuşların ardından geldi. Yetkililer, uçuşların normal seyrine döneceğini belirtti.
Daha önce Irak, ABD’nin yaptırımları çerçevesinde İran’dan Bağdat ve Necef’e yapılan uçuşları askıya almıştı. Bu durum, iki komşu ülke arasındaki seyahatleri olumsuz etkilemişti.
Irak hükümeti, İranlı hava yolu şirketlerinin Necef Uluslararası Havalimanı’ndan yeniden uçuş gerçekleştirmesine olanak sağlayacak bir istisna için Washington ile anlaşmaya vardı. Bu anlaşma, iki ülke arasındaki sivil havacılık faaliyetlerinin yeniden başlamasının önünü açtı.
İranlı yetkili Şirudi, uçuşların yarından itibaren sorunsuz bir şekilde devam edeceğini kaydetti. Yolcuların ve hava yolu şirketlerinin bu gelişmeyle birlikte normalleşme sürecine gireceği öngörülüyor.
Reklam & İşbirliği: [email protected]