Arap Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Husam Zeki’nin Açıklamaları
Arap Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Husam Zeki, Beyrut ziyareti sonrasında Mısır’ın El-Kahire El-İhbariyye televizyonuna yaptığı açıklamalarda, Arap Birliği’nin Hizbullah ile iletişimin kesildiği kararını geri çektiğini belirtti.
Arap Birliği ve Hizbullah Arasındaki İletişim Yeniden Açıldı
Zeki, Arap Birliği’nin Hizbullah’ı terör örgütü olarak tanımlamadığını vurgulayarak, bu kararın Arap Birliği ile Hizbullah arasındaki iletişimin önünü açtığını ifade etti. Bu yeni karar, Körfez İşbirliği Konseyi’nin 2 Mart’ta aldığı kararın ardından gerçekleşen ilk teması temsil ediyor.
Zeki’nin Beyrut ziyaretinde Hizbullah’a bağlı “Direnişe Sadakat” bloğunun lideri milletvekili Muhammed Raad ile gerçekleştirdiği görüşme, Arap Birliği ile Hizbullah arasında 10 yılı aşkın bir süredir gerçekleşen ilk temas olarak kayıtlara geçti.