Ülkenin Haute-Loire vilayetindeki Puy-en-Velay’daki camide gerçekleşen olayda, bir grup tarafından Kur’an-ı Kerim nüshalarının yırtılarak yere atılması, Fransa’da endişe yaratmış durumda. Aynı dönemde Ain vilayetindeki Montreal-la-Cluse’daki derneğin posta kutusuna bırakılan bir mermi ise tansiyonu yükseltti.
Fransa İslam Konseyi (CFCM), camiye yapılan saldırıları kınayarak cami cemaati ile dayanışma içinde olduklarını belirtti. Yapılan yazılı açıklamada, Müslümanların kutsal kitabına yönelik saldırının ciddi bir İslamofobi eylemi olduğu vurgulandı. Hükümetin Müslümanlara yönelik taraflı yaklaşımlarının arttığına dikkat çekilerek, Müslüman toplumun temkinli olması gerektiği ifade edildi.
DİTİB yönetimi, Montreal-la-Cluse’daki derneğe yapılan saldırıyı kınayarak Türk toplumunu ve birlikte yaşama pratiğini hedef alan bu eylemi kınadıklarını belirtti. Hukuki sürecin takipçisi olacaklarını açıklayan DİTİB, yetkili makamlardan sağduyu ve hassasiyet beklediklerini ifade etti.
Anket şirketi Ifop’un Müslümanlarla ilgili yayınladığı anket, tarafsızlık ilkesine uyulmadığı gerekçesiyle eleştirilmişti. CFCM, Müslüman vatandaşlarla ilgili yapılan anketlerin araçsallaştırılmasına karşı olduklarını belirterek tepkilerini dile getirmişti.
Reklam & İşbirliği: [email protected]