İran Dışişleri Bakanı Erakçi, İran devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) ile ilişkilerde yeni bir döneme girilmesi gerektiğini belirtti. Erakçi, önümüzdeki günlerde gerçekleşmesi beklenen UAEA yetkililerinin Tahran ziyareti öncesi önemli açıklamalarda bulundu.
Erakçi, ABD’den gelen bazı mesajların değerlendirildiğini ve henüz kesin bir kararın olmadığını söyledi. Müzakerelerin gerçekleşip gerçekleşmeyeceğinin, İran’ın çıkarlarına bağlı olduğunu vurgulayan Erakçi, UAEA ile yeni bir döneme geçilmesi gerektiğini ifade etti.
Değişen şartlar nedeniyle UAEA’yla ilişkilerin gözden geçirilmesi gerektiğini belirten Erakçi, nükleer tesis ziyaretlerinin UAEA yetkililerinin Tahran programında olmadığını dile getirdi. Nükleer müzakerelerin geleceğine yönelik karar merciinin İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi olduğunu ve Dışişleri Bakanlığının Konsey’in kararlarını uygulamakla sorumlu olduğunu açıkladı.
Reklam & İşbirliği: [email protected]