İsrail’li siyasetçi Smotrich, Gazze Şeridi’ndeki Han Yunus kentinde yaşanan zorunlu göç olaylarını sosyal medya üzerinden istismar etti. Smotrich, Filistinlilere yapılan tahliye uyarılarını Lübnan Hizbullahı ile ilişkilendirerek manipülatif bir şekilde paylaştı.
İsrail ordusunun Han Yunus’un doğusunda başlattığı kara saldırısı sonucunda binlerce Filistinli zorunlu olarak evlerini terk etmek zorunda kaldı. İsrail ordusu, bölgedeki mahallelerin boşaltılmasını talep ederek, insanlık dramı yaratan bir süreci başlattı.
İsrail’in Han Yunus’a yönelik saldırıları sonucunda bıraktığı yıkım büyük bir insani krize neden oldu. Han Yunus’ta yaşayan kadın, çocuk, yaşlı binlerce Filistinli, ellerinde eşyalarıyla enkazlar arasında zorunlu göçe mecbur bırakıldı.
İsrail ordusunun bölgedeki saldırıları, Han Yunus’ta yüzlerce kişinin hayatını kaybetmesine ve binlercesinin evsiz kalmasına neden oldu. Bölgedeki hastane bahçesinde toplu mezarlara gömülen cesetler, yaşanan insani krizin boyutlarını gözler önüne serdi.
Zorunlu göçlerin devam ettiği Han Yunus’taki durum, uluslararası toplumun dikkatini çekmeye devam ediyor. Artan gerilim ve çatışmaların çözümü için taraflar arasında yapıcı bir diyalog ve barışçıl çözümler bulunması gerekliliği vurgulanıyor.
Reklam & İşbirliği: [email protected]