ABD Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS), Vanuatu’daki depremin merkez üssünü açıkladı.
USGS’nin yaptığı açıklamaya göre, deprem Vanuatu’nun başkenti Port Vila’nın 30 kilometre açıklarında gerçekleşti ve yaklaşık 57 kilometre derinlikte kaydedildi. Deprem büyüklüğü 7,3 olarak ölçüldü. Bu büyük depremin ardından tsunami uyarısı yapıldı ancak daha sonra uyarı kaldırıldı.
Yerel basında yer alan haberlere göre, depremde maalesef 1 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi. Depremin neden olduğu hasarlarla ilgili detaylı bilgiler ise henüz açıklanmadı. Yetkililer, depremin etkilerini değerlendirmek ve gerekli yardımı sağlamak için çalışmalarına devam ediyorlar.
Vanuatu, Pasifik Okyanusu’ndaki bir ada ülkesidir ve deprem riski yüksek olan bir bölgededir. Bu nedenle, böylesine büyük bir depremin ardından alınan tedbirler oldukça önemlidir.
Reklam & İşbirliği: [email protected]