Öğrencilerin sosyal etkinliklerine katılım durumlarının da değerlendirileceği yeni tasarımlı karneler dağıtılacak. Bu karnelerde öğrencilerin sosyal etkinlikleri, “katılım”, “ürün ortaya koyma”, “performans gösterme” ve “derece alma” gibi 4 ana düzeyde işlenecek.
Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin sınıf geçme kriterlerinde değişikliğe gitti. Bu yıl ilk defa yeni ders ortalaması 50 olan öğrencilerden en fazla 3 dersten başarısız olanlar, sorumlu olarak bir üst sınıfa geçebilecek. Ayrıca sınıf geçmede Türkçe baraj puanı 70’e çıkarıldı.
MEB Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliği ile okullarda birden fazla öğretmen tarafından okutulan derslerin tüm sınavlarının “ortak yazılı” olarak yapılması hükmü getirildi. Ayrıca, öğrencilerin derslerde cep telefonu kullanmaları ve bu tür cihazlarla sınıflara girmesi konusunda önlemler alındı.
Şehit, gazi yakını ve koruma altına alınan çocukların kanuni hakları gereği özel okullara ücretsiz erişimini kolaylaştırmak amacıyla merkezi yerleştirme sistemi hayata geçirildi. Gelecek eğitim öğretim yılından itibaren tüm özel okulların Bakanlık onaylı ücretsiz ders kitaplarını okutması zorunlu olacak.
Öğrencilerin keyifli ve öğretici bir hafta geçirmeleri amacıyla “yıl sonu faaliyet haftası” düzenlenerek, sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel faaliyetlere katılım teşvik edilecek. Bu faaliyetler, Bakanlığın önerdiği beceri temelli uygulamaları içerecek.
2024-2025 eğitim öğretim yılından itibaren Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında hazırlanan yeni müfredat uygulanmaya başlanacak. Akademisyenler ve alan uzmanların öğretmenlere yönelik eğitim kurslarıyla desteklenecek bu yeni müfredat, kademeli olarak uygulanacak.
Reklam & İşbirliği: [email protected]