Marmara Üniversitesi mezunu Mahmut Deniz, 44 yıl aradan sonra tekrar üniversite heyecanı yaşadı.
Mahmut Deniz, 1980 yılında Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun oldu. 44 yıl sonra ÖSYM tarafından düzenlenen YKS’nin ilk oturumu olan TYT’ye Antalya’da girdi.
Heyecanını Paylaşan Aile
Sınav öncesinde açıklama yapan Deniz, “44 yıl sonra aynı heyecanı yaşamak güzel. Öğrenmenin yaşı yoktur. Antalya’nın tarih ve doğa şehri olması nedeniyle arkeoloji bölümüne girmeyi hedefliyorum. İnşallah başaracağım.” dedi.
Deniz, sınava hazırlanırken geçmiş yıllarda çıkan soruları çözerek destek aldığını belirtti. Sınava girdiği okulun kendisi için ayrı bir önemi olduğunu vurgulayan Deniz, “Oğlum da bu okulda okuyor. Sınava oğlum ve eşimle geldim. Bu heyecanı birlikte yaşıyoruz. Oğlumun okuduğu okulda sınava girmek benim için ayrı bir güzellik.” şeklinde konuştu.
Deniz’in lise 9. sınıf öğrencisi olan oğlu Dağ Bora Deniz, “Babamın başarılı olacağına inanıyorum. 3 yıl sonra ben de üniversite sınavına gireceğim. Geçen yıl babam beni LGS sınavında beklemişti, ben de şimdi onu YKS’de burada bekliyorum.” ifadelerini kullandı.
Deniz’in eşi Lütfiye Deniz ise eşine başarılar dileyerek istediği bölümü kazanması için temennide bulundu.