Okan Buruk’un Göndermesi
Geçtiğimiz günlerde bir programda konuşan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Fenerbahçe’nin eski çalıştırıcısı İsmail Kartal’a yönelik dikkat çekici bir göndermede bulundu. Buruk, “Üst üste maç kazandığınızda uğur getirmek için kıyafet değiştirmiyor musunuz?” şeklinde bir soruya, “O artık geçmişte kaldı. Galatasaray’a gelince sona erdi ama ara sıra oluyor. Boğazlı beyaz kazak giymiyorum,” diyerek cevap vermişti.
İsmail Kartal’ın Yanıtı
İsmail Kartal, Fenerbahçe teknik direktörlüğü döneminde kızının hediye ettiği beyaz kazakla maçlara çıktığını belirtmişti. Bu durumu uğur getirmesi amacıyla yaptığını ifade eden Kartal, Okan Buruk’un göndermesine sosyal medya hesabından cevap niteliğinde bir paylaşımda bulundu. Kartal, geçtiğimiz sezon Fenerbahçe’nin deplasmanda Galatasaray’ı yendiği ve rakibinin şampiyonluk kutlamalarını bir hafta ertelediği maça ait bir fotoğraf paylaştı. Fotoğrafta, Kartal’ın gömlek giydiği ve kazak yerine farklı bir tercih yaptığı gözlerden kaçmadı.
Bu karşılıklı atışmalara neden olan “kazak” polemiği, Türk futbol camiasında gülümsemelere neden oldu. Teknik adamlar arasındaki espri anlayışı ve rekabet, futbolseverler tarafından ilgiyle takip ediliyor.