1984 yılında muhtar seçilen ve o tarihten bu yana hiçbir seçimi kaybetmeyen Şükrü Eraydın, Ankara’da aldığı kısa eğitimden sonra köyüne dönüp muhtarlığa aday olduğunu belirtti. Eraydın, köyünde birçok altyapı ve ulaşım sorununu devletle iş birliği yaparak çözdü.
Şükrü Eraydın, köy yollarını tamamladıktan sonra altyapı çalışmalarına ağırlık verdi. Kanalizasyon, içme suyu ve sulama hatları gibi projeleri köylülerle birlikte gerçekleştirdi. Muhtarlığı hayatının bir parçası haline getiren Eraydın, köyünü ve köylülerini çok sevdiğini belirtiyor.
Köylülerin düğünlerinde klarnet çalıp, mezarları hazırlayan Eraydın, köylüleriyle sıkı bir ilişki kurdu. Komşu köylerle de iyi geçinerek çözüm odaklı çalıştı. Bu yaklaşımıyla dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’den teşekkür alan Eraydın, Kemaliye’de ‘yılın muhtarı’ seçildi.
Eraydın, köylüsüne hizmet etmek için at ve eşekle başladığı görevine şimdi ATV aracıyla devam ediyor.
Reklam & İşbirliği: [email protected]