ABD merkezli CBS News’in haberine göre, Maduro ve Flores’i taşıyan uçak Stewart Hava Ulusal Muhafız Üssü’ne indi. İlgili şahısların Brooklyn bölgesindeki federal düzeyli Metropolitan Gözaltı Merkezi’nde tutulmasının beklendiği belirtildi. Bu yerleşkede daha önce yüksek profilli mahkumlar da tutulmuştu.
CNN’in federal bir yetkiliye dayandırdığı haberinde, Maduro ve Flores’in gelecek hafta Manhattan federal mahkemesinde yargı önüne çıkarılacağı aktarıldı. Venezuela’nın başkenti Caracas’ta yaşanan patlama ve uçak sesleri sonrasında ABD’yi çeşitli bölgelerde sivil ve askeri tesislere saldırı düzenlemekle suçlamıştı.
ABD Başkanı Donald Trump, Maduro’ya karşı büyük çaplı bir saldırı düzenlendiğini ve ilgili şahısların ülke dışına çıkarıldığını duyurmuştu. ABD Adalet Bakanı ise Maduro ve eşi hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu ve çeşitli suçlamalar yöneltildiğini açıklamıştı.
Venezuela yönetimi, ABD’yi kınamak için uluslararası topluma çağrıda bulunurken, bazı ülkeler saldırıyı eleştirirken, diğerleri ise ABD’ye destek vermişti.
Reklam & İşbirliği: [email protected]