TBMM Genel Kurulu, ‘Noterlik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ni görüşmek üzere toplandı. Genel Kurul’da DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli, İzmir’deki yangında hayatını kaybeden 5 kardeşin isimlerini okuyarak, iktidarı ihmalle suçladı. Temelli, çocukların ölümündeki sorumluluğun iktidara ait olduğunu ifade etti.
CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, yangın faciasından ders çıkarılması gerektiğini ve iktidarın sorunları çözmekle yükümlü olduğunu vurguladı. Emir, derin yoksulluğun ve sosyal yardımların önemine dikkat çekerek, Meclis’in bu konulara el atması gerektiğini söyledi.
AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, çocukların bakımı konusunda ailenin ve devletin sorumluluklarını anlattı. Zengin, bakanlık tarafından aileye yapılan destekleri paylaşırken, DEM Parti’ye sosyal adalet ve gelir dağılımı konularında eleştirilerde bulundu.
DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli, iktidarı sermayeye öncelik vermekle suçladı ve çocukların ölümünde sosyal sorumluluğun önemine dikkat çekti. Temelli, sorunun sadece paraya bağlanamayacağını belirterek, sosyal adaletin sağlanması gerektiğini vurguladı.
Saadet Partisi Grup Başkanvekili İsa Mesih Şahin, iktidarın önerisini değerli bulduğunu ifade ederek, Meclis’in bu konuları ele alması gerektiğini belirtti. Meclis’in soruna çözüm bulmak için araştırma komisyonları kurabileceğini belirten Şahin, birlikte hareket etme çağrısında bulundu.
Reklam & İşbirliği: [email protected]