STM, IDEX ve NAVDEX 2025 Fuarında Dikkatleri Üzerine Çekiyor
Abu Dabi’de düzenlenen IDEX ve NAVDEX 2025 savunma sanayii fuarı, Türk firmaları için oldukça verimli geçiyor. Türkiye’nin öne çıkan savunma sanayii şirketlerinden biri olan STM, fuarın gözde ziyaretçi noktalarından biri haline geldi. STM Genel Müdürü Özgür Güleryüz, fuar alanında yaptığı açıklamalarda, Milli İnsansız Otonom Sualtı Aracı NETA’daki son gelişmelerden, zırh delici mühimmat Kargu’nun envantere girişine kadar birçok konuda önemli detayları paylaştı.
NETA’nın Deniz Testleri Yakında Başlıyor
Güleryüz, NETA’nın deniz testlerinin yakın zamanda başlayacağını ve yurt dışından birçok ülkenin NETA’ya ilgi gösterdiğini belirtti. Deniz altındaki insansız sistemlere olan küresel ilgiyi vurgulayan Güleryüz, NETA’nın dünya çapında önemli başarılara imza atacağına inandığını dile getirdi.
Yeni İhracat Anlaşmaları Yolda
STM Genel Müdürü, Portekiz ile imzalanan sözleşmenin fuar sürecinde olumlu yansımalarını gözlemlediklerini ve başka ülkelerden de benzer talepler aldıklarını paylaştı. Türkiye’nin savunma sanayii alanında geldiği noktayı vurgulayan Güleryüz, STM’nin ihracat başarısının artarak devam edeceğini belirtti.
FPV Dronlar Yeni Bir Boyut Kazanıyor
Güleryüz, STM’nin FPV dronlar konusundaki çalışmalarına da değindi. STM’nin mühendislik alanındaki başarısını vurgulayan Güleryüz, FPV dronlarla ilgili geliştirdikleri yeni ürünün çok yakında tanıtılacağını belirtti. Saldırı ve savunma amaçlı kullanılabilen bu yeni ürünün, farklı konfigürasyonlarda kullanılabileceğini ifade etti.
Abu Dabi’deki fuar, Türk savunma sanayii firmalarının uluslararası alandaki başarısını bir kez daha gözler önüne sererken, STM’nin lider konumunu bir kez daha kanıtlıyor.