Borsa İstanbul’da işlem gören BIST 100 endeksi, güne olumlu bir başlangıç yaparak önceki kapanışa göre 76,83 puan ve yüzde 0,77 artışla 9.992,45 puana yükseldi. Bankacılık endeksi yüzde 0,75 ve holding endeksi yüzde 0,90 değer kazanırken, sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 1,78 ile tekstil deri sektörü oldu. Tek kaybettiren ise yüzde 3,70 ile spor sektörü olarak belirlendi.
Uzmanlar, global piyasalarda, ABD Merkez Bankası’nın faiz indirimi beklentilerinin ötelenmesine rağmen şirket karlılıklarının beklentileri aşmasıyla risk iştahının arttığını ifade ettiler. Bu hafta, Fed’in faiz kararı ve Jerome Powell’ın açıklamalarının yanı sıra yoğun veri gündemi yatırımcıların odağında yer alacak.
Yurt içinde enflasyon verilerinin yanı sıra uluslararası derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s’un Türkiye değerlendirme raporu takip edilecek. Ayrıca, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’ın Exxon Mobil ile görüşmeleri hakkında bilgi vermesi de dikkat çekti. Bugün, yurt içinde ekonomik güven endeksi, yurt dışında ise Almanya’da enflasyon ve ABD’de imalat sanayi endeksi gibi önemli veriler açıklanacak.
BIST 100 endeksinde teknik açıdan 10.000 ve 10.100 seviyelerinin direnç, 9.900 ve 9.800 puanın ise destek konumunda olduğu belirtiliyor. Yatırımcılar, bu veriler ışığında piyasaları yakından takip etmeye devam edecekler.
Reklam & İşbirliği: [email protected]