SON GELİŞME
--:--:--
USD49,74EUR55,67ALTIN6.391,47Istanbul16° Bulutlu3:07İMSAK'AKALAN SÜRE
EKONOMİ

Türkiye ve İtalya Arasındaki Ekonomik İlişkiler Güçleniyor

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Türkiye ve İtalya Arasındaki Ekonomik İlişkiler Güçleniyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve İtalya İşletmeler ve Made in Italy Bakanı Adolfo Urso Bir Araya Geldi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, İtalya İşletmeler ve Made in Italy Bakanı Adolfo Urso ile Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi’nde bir araya geldi. Görüşme sonrasında ortak basın toplantısı düzenleyen bakanlar, Türkiye ve İtalya arasındaki ticari ilişkilerin her geçen gün güçlendiğini vurguladı.

Karşılıklı Ticaret Hacmi 30 Milyar Dolarlık Hedefi Aştı

Bakan Kacır, Türkiye’nin geçen yıl İtalya’ya 13 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdiğini belirterek, karşılıklı ticaretin 30 milyar dolarlık hedefini aştığını açıkladı. İki ülke arasındaki güçlü ticari bağlar sayesinde tekstil, kimya, ilaç, otomotiv ve makine sektörlerinde işbirliklerinin arttığını ifade etti.

Yüksek Teknoloji Alanlarında Ortaklıklar Hedefleniyor

Bakan Kacır, Türkiye ve İtalya arasındaki ortaklığın, özellikle yüksek teknoloji alanlarında geliştirilmesinin hedeflendiğini belirtti. Bu kapsamda, savunma ve havacılık alanında gerçekleştirilen işbirliklerinin önemine değindi. Ayrıca, Türkiye’deki teknoloji girişimcilerinin Avrupa’da parlayan yıldızlar arasında yer aldığını vurguladı.

Geleceğe Yönelik İşbirlikleri ve Yatırımlar

İtalya İşletmeler ve Made in Italy Bakanı Adolfo Urso ise Türkiye’nin sanayi ve ticaretteki rolünün önemine dikkat çekerek, karşılıklı ticaret hacminin arttığını ifade etti. İki ülke arasındaki işbirliklerinin daha da yoğunlaşması ve yeni yatırımların teşvik edilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, savunma sanayi, havacılık ve uzay gibi yüksek teknoloji odaklı sektörlerde işbirliği fırsatlarının değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Bu görüşmeler ve işbirlikleri, Türkiye ve İtalya arasındaki ekonomik ilişkilerin güçlenerek geleceğe yönelik büyüme ve işbirlikleri için sağlam bir zemin oluşturuyor. Her iki ülkenin de ortak çıkarları doğrultusunda ilerleyen işbirlikleri, hem bölgesel hem de küresel anlamda önemli bir işbirliği örneği oluşturuyor.

Benzer Haberler

Tümü
Bakan Işıkhan: Çalışma Hayatının Geleceği Ortak Akılla Şekillenecek
Bakan Işıkhan: Çalışma Hayatının Geleceği Ortak Akılla Şekillenecek
TSE 17 Bilişim Personeli Alımı Yapacak Kariyer Kapısı Üzerinden Başvurular Başlıyor
TSE 17 Bilişim Personeli Alımı Yapacak Kariyer Kapısı Üzerinden Başvurular Başlıyor
Araç Muayene İstasyonları İçin Yeni Cezalar Belirlendi
Araç Muayene İstasyonları İçin Yeni Cezalar Belirlendi
KOSGEB İş Geliştirme Çağrısı Son Başvuru Tarihi 31 Ekim
KOSGEB İş Geliştirme Çağrısı Son Başvuru Tarihi 31 Ekim
Akkuyu Nükleer Santralinin İlk Ünitesinde Dayanıklılık Testleri Tamamlandı
Akkuyu Nükleer Santralinin İlk Ünitesinde Dayanıklılık Testleri Tamamlandı
Bakanlık İsmail Saymaz ve Murat Ağırel Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu
Bakanlık İsmail Saymaz ve Murat Ağırel Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu
Haberin Doğru Adresi
Copyright © 2025 Tüm hakları HABER FIRSAT 'da saklıdır. Seobaz Haber Teması