TUSAŞ Saldırısı ve Gelişmeler
Ankara’da Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi’ne (TUSAŞ) gerçekleştirilen terör saldırısında 5 kişi şehit olmuştu. Saldırı, ülke gündemini derinden sarsarken, konuyla ilgili son gelişmeler dikkat çekti.
İddialar ve Yalanlama
Saldırı sonrasında ortaya atılan iddialardan biri de “TUSAŞ’ın güvenliğinin Hasan Doğan’ın kayınbiraderine teslim edildiği” şeklindeydi. Ancak, Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklamada bu iddiaların asılsız olduğu belirtildi.
Açıklamada, “TUSAŞ’ın güvenliğinin Hasan Doğan’ın kayınbiraderine teslim edildiği” iddiasının doğru olmadığı vurgulandı. Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan’ın akrabası olan Mustafa Çiftçi’nin, ilgili özel güvenlik firmasına sahip ya da yönetici olarak çalıştığı iddialarının gerçek dışı olduğu açıklandı.
Gerçek Durum
Mustafa Çiftçi’nin aslında TUSAŞ Güvenlik Biriminde sözleşmeli olarak çalışan bir personel olduğu belirtildi. Kişinin, bu görevi dışında herhangi bir şirketle hiçbir düzeyde ilişkisinin olmadığı vurgulandı.
Bu açıklamalarla, kamuoyunu manipüle etmeye yönelik asılsız iddialara itibar edilmemesi gerektiği bir kez daha hatırlatıldı. Olayla ilgili gerçeklerin netleştirilmesi ve doğru bilgilere dayanarak haber yapılması önem taşımaktadır.