Bakan Bolat, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile gerçekleştirilen Perakendeciler Sektör Toplantısı’nda önemli açıklamalarda bulundu. Bolat, enflasyonun düşürülmesi için Orta Vadeli Program hedefleri doğrultusunda çalışmaya devam ettiklerini vurgulayarak, perakende sektörünün bu süreçte önemli bir rol oynadığını belirtti.
Bakan Bolat, Türkiye’de 2023 yılına kadar yaklaşık 60 trilyon liralık ticaret hacmi öngörüldüğünü ve perakende ticaret sektörünün bu hacmin 10,5 trilyon lirasını oluşturduğunu dile getirdi. Ayrıca, gıda perakendeciliğinin sektörde öne çıktığını ve organize perakendeciliğin dünya genelinde ve Türkiye’de pazar payının arttığını söyledi.
Bakan Bolat, enflasyonla mücadelede elde ettikleri başarıları vurgulayarak, gıda enflasyonunun kontrol altında olduğunu ancak bazı dönemlerde artış gösterebileceğini ifade etti. Bakanlık olarak diğer ilgili bakanlıklarla koordineli bir şekilde çalıştıklarını belirten Bolat, enflasyonu 2026 sonuna kadar tek haneli rakamlara düşürme hedeflerine kararlılıkla ilerlediklerini söyledi.
Bakan Bolat, Asgari Ücret Tespit Komisyonu çalışmalarına başlanacağını, bazı piyasa bozucu uygulamalarla karşılaştıklarını ve bunlara müsaade etmeyeceklerini belirtti. Ayrıca, asgari ücretin 2025 yılı başında yürürlüğe gireceğini ve bu süreçte denetimlerin yoğun bir şekilde devam edeceğini aktardı.
Bakan Bolat, enflasyonla mücadele ve perakende sektörünün önemi konularında sektör temsilcileriyle iş birliği içinde çalışacaklarını ve düşük enflasyon ve yüksek büyüme sürecine ulaşmak için tüm kesimlerle el birliği yapacaklarını sözlerine ekledi.
Reklam & İşbirliği: [email protected]