Emine Erdoğan, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 86. yıl dönümünde sosyal medya hesabından saygıyla andı.
Emine Erdoğan, 10 Kasım 2024 tarihinde yaptığı sosyal medya paylaşımında, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 86. yıl dönümünde saygı ve rahmetle anıyorum.” ifadesini kullandı. Atatürk’ün ölüm yıl dönümü olan 10 Kasım, Türkiye’de her yıl büyük bir saygıyla anılmaktadır.
Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanıdır. 10 Kasım 1938 tarihinde İstanbul Dolmabahçe Sarayı’nda hayata gözlerini yummuştur. Her yıl 10 Kasım’da Türkiye genelinde ve yurt dışında Atatürk’ü anma törenleri düzenlenir, anıtı ziyaret edilir ve çeşitli etkinliklerle hatırası yaşatılmaya çalışılır.
Emine Erdoğan’ın Atatürk’ü anma mesajı, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı ve birçok kişi tarafından takdirle karşılandı. Atatürk, Türkiye’nin modernleşme ve laikleşme sürecinde önderlik etmiş, ülkenin bugünkü yapısının temellerini atmıştır. Dolayısıyla, Atatürk’ün anma günü Türk milleti için büyük bir öneme sahiptir.
Reklam & İşbirliği: [email protected]