Temyiz Mahkemesi’ne sunulan başvuru dilekçesinde, şirketin Yüksek Mahkeme incelemesini beklerken geçici bir tedbir kararı talep ettiği belirtildi. TikTok’un, 19 Ocak 2025’te yürürlüğe girecek olan yasanın platformun kapatılmasına neden olabileceğinden endişe duyduğu ifade edildi.
Dilekçede, TikTok’un Küresel İş Çözümleri Başkanı Blake Chandlee’nin beyanlarına yer verildi. Chandlee, TikTok’un geçici olarak kapatılması durumunda, binlerce işletmenin zarara uğrayabileceğini ve ABD’deki içerik üreticileri ile küçük işletmeler için milyarlarca dolarlık gelir kaybı yaşanabileceğini belirtti.
ABD yönetiminin TikTok’u ya satılması ya da yasaklanması gerektiği yönündeki adımının ardından TikTok’un yasaklanmasına ilişkin yasa, Temyiz Mahkemesi’nin lehine karar verdiği belirtildi. TikTok’un yasağın kaldırılması için başvurduğu mahkeme kararını ise geçen hafta aldığı ifade edildi.
Geçmişte ABD Başkanı Donald Trump’ın, TikTok’un yasaklanmasını öngören yasaya karşı çıktığı ve bu yasaya karşı seçim kampanyasında mücadele verdiği hatırlatıldı.
Reklam & İşbirliği: [email protected]